sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Boltsi-kaalilaatikko

 


Jos olet kaipaillut perinteisen kaalilaatikon ohjetta, niin tiedoksi, että tämä ei ole sellainen! Ja jos olet aina inhonnut keitetyn valkokaalin hajua, lupaan, että tämä versio tuoksuu herkulliselle. Luulen, että sianlihan yhdistäminen kaaliin tekee sen hajun, jota itse inhosin lapsuudessani. Ja toki kaalia kun ei keitetä, keitetty kaali ei haise :) Jos et halua käyttää boltseja (minulla oli niitä pakkasessa), turvota dl tai 1,5 dl tummaa soijarouhetta. Vaikka ohje ei muuten ole perinteinen, haluan ehdottomasti tarjota omatkin kaalilaatikkoversioni puolukkahillon kera.

  • dl täysjyväpuuroriisiä
  • 1 tl fenkolia
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl vettä
Keitä riisiä, fenkolia ja suolaa vedessä, kunnes riisi on kypsää, n. 20 min. Sekoita välillä.
  • pieni keräkaali suikaleina
  • 1 sipulia silppuna
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • chiliä silppuna
  • tl kuminaa
  • 2 rkl paahdettua sesamöljyä
  • 2 rkl fariinisokeria (tai tummaa siirappia)
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Paista kaalia, sipulia, valkosipulia ja chiliä täydellä teholla välillä voimakkaasti sekoittaen, kunnes kaali pehmenee ja saa vähän väriä. Lisää sokeri paistamisen loppuvaiheessa
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • silputtua inkivääriä
  • 4 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • pkt boltseja, leikkaa boltsit neljään osaan
  • (suolaa, jos sitä kaipaat vielä lisää)
Sekoita aineet kaaliseokseen. Lisää riisi ja sekoita myös se seokseen. Kaada uunivuokaan.
  • vajaa dl ruiskorppujauhoja
  • voita nokareina
  • puolukkahilloa
Ripota kaaliseoksen päälle tasainen kerros ruiskorppujauhoja ja laita voi pinnalle. Paista 200 asteessa n. 30 min. Tarjoa puolukkahillon (tai puolukkasurvoksen) kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti