perjantai 17. tammikuuta 2025

Lohta aasialaiseen tapaan

Olin ihan varma, että meidän kyliltä ei löydy kaupasta pak choita, mutta kuinkas ollakaan, Lidlissä niitä oli kahden kappaleen pusseissa! Olin ostanut valmiiksi tuoretta kurkkua, ajattelin, että paistan tilalle kurkkua, mutta onneksi löytyi pak choita ja kurkut jäävät vaikka leivän päälle tai balsamico valkoviinietikassa marinoituina jonkun muun aasialaisen aterian lisukkeeksi.

  • pala lohta
  • silputtua inkivääriä
  • chilikastiketta
  • limemehua
  • hunajaa
Sekoita inkivääri, chili, lime ja hunaja keskenään. Laita lohi uunivuokaan ja levitä seos päälle. Paista 200 asteisessa uunissa nahkapuoli alaspäin parikymmentä minuuttia.

  • 1 dl aiolia (valkosipulimajoneesi, ostin valmiina Lidlistä...mutta yhtä hyvin voit tehdä majoneesin itse tai käyttää valmista majoneesia, johon lisäät silputtua valkosipulia)
  • 2 tl wasabia
  • 2 tl limemehua
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa tarjoiluun asti.
  • pak choi/syöjä, puolitettuna
  • sesamöljyä
  • pari kourallista cashewpähkinöitä
  • pari tl manis ketjapia (eli makeaa soijakastiketta...jos et löydä sitä, sekoita tavalliseen soijakastikkeeseen vähän hunajaa - ei ihan sama asia, mutta toimii kyllä)
  • keitettyä jasminriisiä 
Kuumenna paistinpannu ja paahda pähkinöitä välillä sekoitellen, kunnes saavat vähän väriä. Lisää pähkinät riisin joukkoon. Lisää sitten sesamöljyä pannulle, kuumenna täydellä teholla ja lisää pak choit. Paista muutama minuutti molemmin puolin. Valuta päälle manis ketjap ja nosta sitten lautasille. Laita levy pois päältä ja nosta lohipala nahkapuoli ylöspäin pannulle. Poista nahka ja anna kalan paistua hetki kuumalla pannulla. Annostele lautasille kala ja majoneesi ja tarjoa pähkinäriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti