lauantai 18. tammikuuta 2025

Rapeaa parmesankanaa ja paistettua riisiä


Eiliseltä jäi cashwepähkinä-riisisekoitusta yli, joten paistoin ne tänään kanan kaveriksi. Voit tietysti tarjota kanan kanssa riisin keitettynäkin.

  • 400 g kananfilepaloja leikattuna suupaloiksi
  • 1 rkl manis ketjapia (tai soijakastiketta ja hunajaa)
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
Sekoita keskenään ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

  • parsakaali kypsennettynä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1,5 dl hienoksi raastettua parmesania
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1/2 dl jauhoja
  • pari rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • loraus osterikastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 kananmunaa
  • keitettyä riisiä
  • punaista chiliä viipaleina
  • tuoretta korianteria silppuna
Sekoita parmesan, sesaminsiemenet ja korppujauhot ja laita lautaselle. Laita toiselle lautaselle jauhot ja vielä yhdelle 1 muna, jonka rakenne on vatkattu haarukalla rikki. Kasta kanapalat ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi kieritä parmesanseoksessa. Paista sesamöljyssä kypsiksi ja kauniin väriksiksi.

Sekoita keskenään osterikastike, kalalastike ja toinen kananmuna. Kuumenna voi wokissa. Paista sipulia ja valkosipulia sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee ja saa vähän väriä. Lisää riisi ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää parsakaali ja osterikastikeseos ja jatka paistamista sekoitellenvielä muutama minuutti. Nosta pois levyltä, lisää korianteri ja chili ja tarjoa kanan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti