sunnuntai 26. tammikuuta 2025

Savukanakiusaus dijon-kerma-mozzarellakuorrutuksella

Ostin Lidlistä paketin Atrian vuolu savukanaa ja kotona sitten ihmettelin, mitä siitä tekisin. Tällaista syntyi tänään. Kanan voit vaihtaa halutessasi vaikkapa savutofuun tai johonkin savunmakuiseen makkaraan.

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • prk (kaura)kermaa
  • 1 tl timjamia
  • rkl dijon sinappia
  • 2 tl hunajaa
  • mustapippuria
  • suolaa
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää muut aineet ja kiehauta.
  • pkt vuolu savukanaa silputtuna (tai savutofua/makkaraa)
  • 1 parsakaali kukintoina, kypsennettynä
  • perunoita kuorittuna ja suikaloituna (mielellään vähän jauhoisia, kuten puikulat); esikypsensin näitä mikrossa 4 minuuttia
  • 1 prk (kaura)kermaa
  • mozzarella revittynä paloiksi
Sekoita muut aineet paitsi mozzarella ja kerma kaada uunivuokaan. Kaada päälle toinen prk kaurakermaa. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Lisää mozzarella ja jatka paistamista 15 min tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti