lauantai 25. tammikuuta 2025

Rapeaa tofua batatti-perunoiden kera


Sähkö on tänään halpaa, joten oivallinen hetki käyttää uunia! Esikypsensin perunoita ja bataattia mikrossa, jos et halua tehdä tätä, niin lisää paistoaikaa. Kypsennä ensin bataatit ja perunat ja niiden ollessa uunissa paista tofu. Paista pak choit viimeisenä, kun muu ruoka on jo valmista.

  • pkt tofua, kuivaa talouspaperilla mahdollisimman kuivaksi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl soijakastiketta
  • 2 tl mustia sesaminsiemeniä
Raasta tofu. Kuumenna öljy wokissa ja lisää sitten tofu ja paprika. Paista sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes tofu alkaa ruskistua. Lisää soijakastike ja siemenet ja jatka paistamista muutama minuutti, kunnes kaikki on rapeaa. Kaada lautaselle odottamaan.
  • 2 pak choita puolitettuna
  • sesam öljyä
  • loraus ketjap manista
  • sesamöljyä
Kuumenna öljy wokissa ja paista pak choita molemmin puolin muutama minuutti. Mausta ketjap maniksella.
  • sipuli isoina paloina
  • pkt kikherneitä valutettuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • punainen paprika isoina paloina
  • paahdettua sesamöljyä
  • bataatti ja peruna kuorittuna ja tikuiksi pilkottuna (esikypsennä mikrossa muutama minuutti)
  • sormisuolaa
  • hunajaa
Laita astiaan loraus öljyä ja sekoita siihen kasvikset. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille, ripota suolaa päälle ja pirskota vähän hunajaa ja paista 200 asteisessa uunissa, kunnes bataatti ja perunat ovat kypsiä. Sekoittele välillä. Kun ovat melkein valmiita, lisää päälle tofuseos, jos se on päässyt jäähtymään ja anna lämmetä uunissa.
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta punaista chiliä silppuna
Asettele pak choit lautaselle, ripota korianteri ja chilit peruna-tofupaistoksen päälle ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti