Maapähkinävoi se vaan jaksaa aina ihastuttaa! Tarjosin ruoan vaalean siemenleivän kera, mutta voit myös tarjota lisukkeena riisiä tai vaikka bataattia.
- 2 rkl sesamöljyä
- 1 iso sipuli silppuna
- 1 solovalkosipuli silputtuna
- pussi tuoretta tai pakastettua lehtikaalia silppuna (poista paksut lehtiruodit) tai tuoretta pinaattia (jos käytät pinaattia, lisää se vasta kypsennyksen ihan loppuvaiheessa ja sekoittele, kunnes pinaatti pehmenee)
- 2 rkl tomaattipyreetä
- prk tomaattimurskaa
- 1 dl maapähkinävoita
- rkl limemehua
- soijakastiketta
- 1 prk kikherneitä liemineen
- 1 rkl hunajaa
- tl korianterijauhetta
- mustapippuria
- silputtua punaista chiliä
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää sipuli, valkosipuli ja lehtikaali ja kuullota, kunnes sipuli pehmenee. Lisää sitten ainekset hunajaan asti ja anna hautua miedohkolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 20 min. Mausta ja tarjoa.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti