sunnuntai 2. marraskuuta 2025

Parmesanperunat ja kermainen kanakastike

Jos et halua käyttää kanaa, voit korvata kanan lohella tai tofulla. Silloin ei tietenkään tarvitse etukäteen paistella vaan laita lohi/tofu kastikkeeseen kypsennyksen loppuvaiheessa.

  • 350 g kanafileitä
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl hunajaa
Leikkaa fileet suupaloiksi ja sekoita aineet. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Perunat:
  • 300 g kiinteitä perunoita pestynä tai kuorittuna ja halkaistuna pituussuuntaan. Isot perunat voit laittaa neljään osaan.
  • parsakaali kukintoina
  • 100 g hienoksi raastettua parmesania
  • 1/2 tl timjamia
  • 1/2 tl kuivattua valkosipulia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa, mustapippuria
Keitä perunat melkein kypsiksi. Kaada vesi pois ja laita talouspaperi kattilaan perunoiden päälle. Anna jäähtyä 10 minuuttia ilman kantta, paperi päällä vähentämässä kosteutta. Kypsennä parsakaali myös melkein kypsäksi (mikrossa hoituu helposti tai laita kiehumaan perunoiden kanssa loppuvaiheessa)- Laita uunipellille paperi. Sekoita keskenään timjami, valkosipuli ja juustoraaste ja levitä pellille. Painele perunat päälle leikkuupinta ja alaspäin. Levitä varovasti öljyä perunoiden päälle joko pirskottamalla tai pullasudilla. Levitä sivuille parsakaalit ja pirskota niidenkin päälle öljyä. Mausta sormisuolalla. Paista 30-40 minuuttia 200 asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja perunat ovat kauniin värisiä.

Kana:
  • 1 rkl öljyä
  • iso sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • prk (kaura)kermaa
  • timjamia
  • 3-4 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä) silputtuna
  • suolaa
  • kuivattua basilikaa
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää.vähän lämpöä ja lisää kana marinadeineen ja ruskista ja paista melkein kypsäksi välillä sekoitellen. Alenna lämpöä. Lisää muut aineet ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kana on täysin kypsää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti