perjantai 18. tammikuuta 2019

Katkarapu-kookoskeitto


Siitä on aikaa, kun viimeksi on syöty katkarapuja. No, tähän meni vain puoli pussillista, kun piti tehdä vain kahden hengen annos (katkarapuja ei kannata lämmitellä, vaan ne pitää syödä kerralla loppuun). Eli jossain vaiheessa pitää käyttää toinen puolikas pussista ja sitten syödään TAAS katkarapuja.

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 valkosipulinkynsi silppuna
  • 1 rkl sesamöljyä
  • iso pala inkivääriä silppuna
  • 250 g herkkusieniä silppuna
  • 1,5 rkl punaista thaicurrytahnaa
  • prk kookosmaitoa
  • 1/2 prk vettä
  • loraus soijakastiketta
  • 1 limen mehu
  • pussillinen broccolinia leikattuna suupaloiksi
  • kourallinen jäisiä katkarapuja
  • punaisia chilejä viipaleina
  • tuoretta korianteria silppuna
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää herkkusienet ja inkivääri ja paista vielä hetki, Lisää muut aineet paitsi chili ja korianteri ja keitä, kunnes broccolinit ovat kypsiä (kokeile tikulla), n. 5 min. Nosta pois liedeltä, lisää katkaravut ja sekoittele, kunnes sulavat. Lisää chilit ja korianteri ja tarjoa leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti