keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Kesäkurpitsaa lasagnen tapaan


Laitoin tähän ihan aitoa naudan paistijauhelihaa, mutta tämän voit tehdä yhtä hyvin soijarouheellakin. Laita pari dl tummaa soijarouhetta ja dl vettä astiaan ja anna vetäytyä 30 min ja käytä sitten kuin jauhelihaakin.

  • 500 g jauhelihaa kypsennettynä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • chiliä silppuna oman maun mukaan
  • pala juuriselleriä raasteena
  • iso porkkana raasteena
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 2 tl kuivattua salviaa
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 2 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1/2 tomaattimurskaprk vettä
  • 1 kanelitanko
  • 1 vaniljatanko
  • 2 tl hunajaa
  • soijakastiketta ja pippuria
  • 40 g sinihomejuustoa (voit jättää poiskin, jääkaapissa sattui olemaan pala, joka oli jäänyt yli viikonlopusta)
  • juustoraastetta
  • 2 isohkoa kesäkurpitsaa, juustohöylällä pituussuuntaan suikaloituna+ rkl oliiviöljyä + sormisuolaa
  • 1,5 dl parmesanraastetta
  • tarjoiluun tuoretta basilikaa ja villirucolaa
Laita kesäkurpitsat lävikköön ja anna valua vähintään 10 min. Purista kuiviksi. Lisää rkl öljyä ja suola ja sekoita hyvin.

Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää muut aineet hunajaan asti. Anna kiehua miedolla lämmöllä 30 min. Lisää vähän vettä, jos kastike paksuuntuu liikaa. Poista kaneli- ja vaniljatangot. Lisää jauheliha ja mausta homejuustolla, soijalla, pippurilla ja hunajalla.

Laita uunivuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja päälle kerros aina reilu kerros kesäkurpitsoja. Toista, kunnes päällä on viimeinen kerros kesäkurpitsaa. Ripota päälle juustoraaste ja paista 200 asteessa n. 20-30 min tai kunnes juusto on sulanut ja pinta on kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti