keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Bataattia ja kikherneitä


Mikroaaltouunibataatti on ehkä helpoin herkku, mitä maa päällään kantaa. Olen joskus tehnyt uunibataatteja tavallisessakin uunissa, mutta vie tolkuttoman kauan ja lopputulos maun ja koostumuksen osalta on ihan sama kuin mikrossa tehtynä. Toki saat laittaa bataatit tavalliseenkin uuniin, jos sinulla on kärsivällisyyttä ja sähkölasku ei harmita.

Ohje on kahdelle.
  • 1 isohko bataatti
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna (itse laitoin 2 keltaista habaneroa, mutta herkkäsuisille riittää varmaan yksi punainen chili tai vaikka yksi tuore jalapeno)
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 prk kikherneitä valutettuna
  • 1 rkl currya
  • 1 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • sormisuolaa
  • 1/2 prk kevytsmetanaa
  • 2 rkl mangochutneyta
  • 2 tl limemehua
  • kourallinen tuoretta korianteria tai thaibasilikaa
Kastele bataatti ja painele kuoreen pieniä viiltoja eri puolille, n. 6 kpl (ettei räjähdä). Laita täysille tehoille mikroon n. 10 min, kääntele välillä ja kokeile tikulla kypsyyttä. Puolita kypsä bataatti ja nosta lautasille.

Paista sipulia, chiliä, valkosipulia ja fenkolia öljyssä, kunnes sipuli pehmenee ja vähän karamelisoituu. Lisää curry, kikherneet ja sesaminsiemenet ja paista kovalla lämmöllä, kunnes kikherneet alkavat vähän tarttua pannuun kiinni. Mausta sormisuolalla.

Sekoita keskenään smetana, mangochutney ja limemehu.

Asettele kikherneet bataattien viereen ja laita päälle tuoreet yrtit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti