keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Janssoninkiusaus


Vaikka Janssoninkiusaus yleensä meillä Suomessa mielletään arkiruoaksi, ymmärrän kyllä miksi ruotsalaiset nostavat kiusauksen joulun juhlapöytään. Kun janssonin tekee kermalla ja voilla, siitä on arki kaukana!
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 valkosipulinkynsi silppuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 600 g perunaa kuorittuna ja suikaloituna
  • prk kuohukermaa
  • prk anjovisfileitä liemineen
  • suolaa, pippuria
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 50 g voita nokareina
Kuullota sipuli ja valosipuli voissa. Lisää anjovis silputtuna ja sekoita. Kaada uunivuokaan puolet perunoista, ripota päälle vähän suolaa ja pippuria. Lisää anjovisseos ja loput perunat. Ripota pinnalle korppujauhot ja voinokareet. Paista 175 asteessa reilu tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä. Voit nopeuttaa kypsymistä kuumentamalla perunat mikrossa ennen käyttöä (n. 3 min).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti