lauantai 23. maaliskuuta 2019

Lohta ja kukkakaalia itämaiseen tapaan


Ohje on neljälle
  • 500 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sesamöljyä paistamiseen
Laita lohikuutiot marinoitumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Paista sitten sesamöljyssä kauniin värisiksi.

  • kukkakaali kukintoina, kypsennettynä
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipulinkynsi silppuna
  • chiliä silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • pala tuoretta kurkumaa silppuna
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 dl vettä
  • prk kidneypapuja valutettuna
  • kourallinen suolapähkinöitä silputtuna
  • tarjoiluun: keitettyä jasminriisiä
Paista sipulia, valkosipulia, kurkumaa, chiliä ja inkivääriä öljyssä, kunnes pehmenevät ja karamelisoituvat (n. 15 min). Lisää kukkakaali ja paista kovalla lämmöllä n. 5 min tai kunnes saa vähän väriä. Lisää muut aineet paitsi pähkinät ja kiehauta. Lisää pähkinät ja sekoita paistetut lohet liemineen varovasti sekaan. Tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti