Ohje on neljälle
- 500 g lohta, poista nahka ja kuutioi
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
- 1 rkl chilikastiketta
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl sesamöljyä paistamiseen
Laita lohikuutiot marinoitumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Paista sitten sesamöljyssä kauniin värisiksi.
- kukkakaali kukintoina, kypsennettynä
- 1 rkl kookosöljyä
- 1 sipuli suikaleina
- 1 solovalkosipulinkynsi silppuna
- chiliä silppuna
- pala inkivääriä silppuna
- pala tuoretta kurkumaa silppuna
- 1 rkl hunajaa
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
- 2 rkl maapähkinävoita
- 1 dl vettä
- prk kidneypapuja valutettuna
- kourallinen suolapähkinöitä silputtuna
- tarjoiluun: keitettyä jasminriisiä
Paista sipulia, valkosipulia, kurkumaa, chiliä ja inkivääriä öljyssä, kunnes pehmenevät ja karamelisoituvat (n. 15 min). Lisää kukkakaali ja paista kovalla lämmöllä n. 5 min tai kunnes saa vähän väriä. Lisää muut aineet paitsi pähkinät ja kiehauta. Lisää pähkinät ja sekoita paistetut lohet liemineen varovasti sekaan. Tarjoa riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti