torstai 21. maaliskuuta 2019

Uuninuudelit


Minä tein tämän ruoan naudan paistijauhelihasta. Jos et syö lihaa, vaihda jauheliha tummaan soijarouheeseen (liota 30 min 3 dl rouhetta ja 1,5 dl vettä) tai sitten härkikseen tai vastaavaan. Ohje on neljälle.

  • 200 g täysjyvänuudeleita
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 rkl paahdettua sesamöljyä
  • 400 g jauhelihaa (tai soijarouhetta tai jotain muuta kasvisproteiinia)
  • 1 punainen paprika silppuna
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1 prk kirsikkatomaatteja (säilyke, ei tuoreita)
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl limemehua
  • 1 rkl punaista thaichilitahnaa
  • kypsennetty parsakaali
  • 150 g raastettua gruyerea tai jotain muuta vahvaa juustoa
  • tarjoiluun pilkottua punaista chiliä ja tuoretta korianteria
Kypsennä nuudelit pussin ohjeen mukaan. Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää muut aineet juustoon asti. Painele tomaatteja vähän rikki. Levitä nuudelit uunivuokaan, jauhelihaseos niiden päälle ja lopuksi juustoraaste. Paista 200 asteessa 15-25 min tai kunnes juusto on sulanut ja on kauniin väristä. Ripota valmiin ruoan päälle tuore korianteri ja chili.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti