sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Bataattirösti, parsaa, silliä ja piparjuurikastiketta


Tällä kertaa valokuva epäonnistui harvinaisen pahasti. Ruoka kuitenkin oli hyvää. Ohje on kahdelle.

  • nippu vihreää parsaa paloiteltuna suupaloiksi
  • rkl voita
  • sormisuolaa
  • rkl oliiviöljyä
  • 1 keskikokoinen bataatti kuorittuna ja karkeaksi raastettuna
  • 1 punainen chili silppuna
  • 3 rkl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl kevytsmetanaa (tai ranskankermaa)
  • 2 tl limemehua
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • silliä
Kypsennä parsa melkein kypsäksi (esim. mikrossa n. 4 min). Paista parsaan sitten voissa vähän väriä ja mausta sormisuolalla.

Purista bataattiraaste mahdollisimman kuivaksi ja lisää siihen chili, jauhot, muna, suolaa ja pippuria. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista pienehköjä litteitä röstejä molemmilta puolilta 3 min tai kunnes ovat kauniin värisiä.

Sekoita smetana, limemehu ja piparjuuritahna.

Tarjoa röstit parsan, smetanakastikkeen ja sillin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti