maanantai 8. huhtikuuta 2019

Juureksilla höystetty lohikeitto


Eilisestä jäi 1,5 dl kevytsmetanaa yli. Päätin käyttää sen lohikeittoon. Olin lisäksi ostanut Stockan hulluilta päiviltä hummerifondia..jos sinulta ei sitä löydy, mausta suolalla ja pippurilla.

  • 300 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 2 tl limemehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala juuriselleriä kuutioina
  • palsternakka kuutioina
  • 1 porkkana kuutioina
  • 4 isohkoa perunaa kuutioina
  • 1 rkl jauhoja
  • 1,5 dl kevytsmetanaa
  • 5 dl kiehuvaa vettä
  • hummerifondia oman maun mukaan
  • prk tilliä silppuna
Sekoita lohi, lime ja suola ja laita jääkaappiin. Kuullota sipulia, valkosipulia, porkkanaa, palsternakkaa ja selleriä öljyssä, kunnes sipuli pehmenee. Lisää jauhot, smetana ja vesi ja kiehauta. Lisää perunat ja fondi ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää lohi ja anna kiehua, kunnes lohi on kypsää eli muutama minuutti. Lisää tilli ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti