lauantai 6. huhtikuuta 2019

Mausteista uunilohta ja avocado-mangosalsaa


Jostain syystä en ole viime aikoina tehnyt uunilohta, vaikka kaikki sen variaatiot ovat yleensä hyviä ja helppoja. Ohje on neljälle.
  • 2 rkl savupaprikajauhetta
  • 1 tl basilikaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl limemehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 solovalkosipuli lohkoina
  • 2 punasipulia lohkoina
  • 2 punaista paprikaa isohkoina paloina
  • 2 kokonaista punaista chiliä
  • 2 prk mustia säilykepapuja valutettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 600 g lohta
  • 3 avocadoa kuorittuna ja viipaloituna
  • prk mangoa valutettuna
  • punaista chiliä silppuna
  • 1 tl korianteritahnaa tai prk tuoretta korianteria silputtuna
Sekoita mausteet keskenään (eli valkosipuliin asti). Laita uunivuokaan kasvikset (myös pavut) ja öljy ja ripota päälle puolet mausteseoksesta. Paista 200 asteessa 25 min. Sekoita kasvikset ja työnnä ne vuoan reunoille. Laita lohi keskelle ja peitä se lopulla mausteseoksella. Jatka paistamista 25 min tai kunnes lohi on kypsää. Sekoita muut aineet keskenään ja tarjoa lohen ja kasvisten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti