keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Halloumia intialaiseen tapaan


Halloum on yleensä meillä kesäruokaa, mutta ruotsalaisen lehden innoittamana syötiin sitä nyt. Hyvää tästä tietysti tuli. Tähän ruokaan voisi paistaa myös leipäjuustoa. Muuten ohje olisi samanlainen, mutta leipäjuuston päälle ripottaisin valmiina vähän sormisuolaa tuomaan suolaisuutta.
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • tuoretta inkivääriä silppuna
  • tuoretta kurkumaa silppuna
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl kuminaa
  • 3 mustaa kardemummaa
  • 1 tl mustia sesaminsiemeniä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • pieni prk tomaattimurskaa
  • 1 pieni prk kookoskermaa
  • 100 g babypinaattia
  • 2 rkl mangochutneyta
  • suolaa, mustapippuria
  • pkt halloumia revittynä paloiksi + öljyä paistamiseen
  • keitettyä jasminriisiä
Paista sipulia, valkosipulia, chiliä, inkivääriä ja kurkumaa öljyssä, kunnes pehmenevät ja saavat vähän väriä (n.15 min). Lisää mausteet ja paista vielä hetki. Lisää tomaatit ja kookoskerma ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla n. 10 min. Käännä sekaan pinaatti ja sekoittele pehmeäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja mangochutneylla. Paista halloumi tilkassa öljyä kullanruskeaksi. Lisää halloumi kastikkeeseen ja tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti