tiistai 9. huhtikuuta 2019

Kukkakaalia sardiinitomaattikastikkeessa


Joskus on vaan pakko saada sardiineja. Tällä kertaa sardiinit uivat tomaattikastikkeessa uunissa paahdetun kukkakaalin kaverina.
  • iso kukkakaali kukintoina
  • 3 rkl sesamöljyä
  • 1 tl sormisuolaa
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • pari chiliä silppuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk sardiineita tomaattikastikkeessa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1/2 tomaattimurskapurkillista vettä
  • 1 prk paksua ja kevyttä ruokakermaa
  • suolaa, pippuria
  • 1 tl fenkolin siemeniä
  • 2 tl hunajaa
Laita kukkakaali uunivuokaan, pirskota päälle sesamöljy ja sormisuola. Paista 200 asteessa kypsäksi, n. 40 min.

Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili oliiviöljyssä. Lisää sardiinit liemineen ja sekoita ne rikki. Lisää muut aineet ja anna kiehua hiljalleen n. 15 min. Tarjoa kukkakaalin ja hyvän leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti