tiistai 2. huhtikuuta 2019

Parsaa ja paistetut nuudelit


Tämän ruoan kera voit tarjota kanaa, lohta tai vaikkapa tofua. Minulla oli tällä kertaa kanaa eli laitoin kanan fileet eilen chilikastike+valkoviinietikka+hunaja+suolamarinadiin ja paistoin tänään kookosöljyssä.

Nuudelien tilalla käytin tuorepastaa. Voit tietysti käyttää myös nuudeleita.

  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 valkosipulinkynsi suikaleina
  • chiliä suikaleina
  • nippu parsaa, puiset varret taitettu pois ja pilkottu suupaloiksi
  • 4 rkl vettä
  • sesamöljyä
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1 rkl tamarindkastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 kananmuna
  • tuoretagliatelleja, keitä pakkauksen ohjeen mukaan
  • tarjoiluun paistettua kanaa/kalaa/tofua
  • kourallinen suolapähkinöitä
Paista kasviksia öljyssä kuumalla lämmöllä, kunnes saavat vähän väriä ja parsa on kypsää (kokeile tikulla). Laita lämpö pois päältä. Lisää kananmuna, riko sen rakenne ja anna hautua minuutti tai pari, kunnes alkaa hyytyä. Lisää vesi, osterikastike, tamarind ja hunaja ja sekoita hyvin. Lisää pasta ja paista vielä sekoitellen muutama minuutti. Lisää kana tms ja pähkinät ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti