keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Uunissa paahdetut perunat, parsat ja makkarat tilli-pinaattihöystöllä

Käytin perunoina puikulaperunoita, sillä niitä oli puoli pussia jääkaapissa. Tähän käy mikä tahansa perunalajike, ehkä mieluummin kiinteähkö kuin jauhoinen kuitenkin.

Perunoiden käsittely vie eniten aikaa, muuten tämä on ihan superhelppo ateria valmistaa. Jos käsillä sattuu olemaan uusia perunoita, perunatkin saa nopsasti valmiiksi. Jos kuoret ovat paksuja, kuori perunat ennen paistamista.
  • hyvin pestyjä perunoita lohkottuina suupaloiksi
  • nippu vihreää parsaa, poista kovat kannat ja viipaloi suupaloiksi
  • mausteista makkaraa paloina
  • 2 rkl öljyä
  • sormisuolaa
Sekoita perunat ja rkl öljyä, ripota päälle sormisuolaa ja paista 200 asteessa 20 min melkein kypsiksi. Sekoita loppu öljy, makkarat ja parsa ja kaada uunipannuun perunoiden sekaan. Paista vielä 10-15 min tai kunnes parsa ja perunat ovat kypsiä ja saaneet vähän väriä.
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 1 valkosipulinkynsi silppuna
  • kourallinen pecanpähkinöitä
  • 1 rkl öljyä
  • 100 g babypinaattia hyvin huuhdeltuna
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 prk tilliä silppuna
  • tl hunajaa
  • mustapippuria
  • suolaa
Paista sipulia, valkosipulia ja pähkinöitä öljyssä, kunnes sipuli pehmenee. Lisää babypinaatti ja kääntele pehmeäksi. Lisää mehu, hunaja ja tilli ja mausta. Tarjoa perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti