lauantai 22. kesäkuuta 2019

Herkkusieniä ja leipäjuustoa stroganoff


Koska edes juhannuksena ei jaksa grillata joka päivä, tein tänään grillaukseen varatuista aineista jotain ihan muuta.

  • 4 isoa herkkusientä viipaleina
  • 150 g leipäjuustoa kuutioina
  • 1 tl rosmariinia
  • 2 rkl voita
  • nippu kesäsipulia silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 3 punaista chiliä silppuna
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • 3 isoa uutta perunaa pestynä ja kuutioina
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 dl ketsuppia
  • 1 prk kuohukermaa
  • vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 suolakurkkua kuutioina
  • oliiviöljyä
  • tuoretta basilikaa
Kuumenna oliiviöljy wokissa tai kattilassa ja kuullota sipulia, chiliä, valkosipulia ja paprikaa, kunnes vähän pehmenevät. Lisää perunat ja paista välillä sekoitellen n. 4 min. Lisää savupaprikajauhe ja paista vielä hetki. Lisää ketsuppi, soijakastike ja kuohukerma ja sen verran vettä, että perunat peittyvät. Keitä 10 min välillä sekoitellen ja lisää sitten suolakurkut. Jatka keittämistä, kunnes perunat ovat kypsiä.

Ruskista voi paistinpannussa. Lisää herkkusienet ja paista kovahkolla lämmöllä, kunnes sienet vähän pehmenevät. Lisää leipäjuusto ja paista välillä sekoitellen, kunnes sekä sienet että juusto saavat vähän väriä. Mausta sormisuolalla ja nosta sivuun odottamaan.

Sekoita kaikki aineet ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti