sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Kylmää ja lämmintä salaattia


Melkein panikoin, mutta hetken mietittyäni sain kaikki varoiksi hankitut ja syömistä vaativat kasvikset kaapista lautaselle. Lämmin salaatti on klassikko, jota meillä syödään matkoilla, kun käytössä on keittiö. Siihen käyvät kaikki mahdolliset kasvikset ja tekemiseen tarvitaan vain hyvää oliiviöljyä, suolaa ja viinietikkaa (eikä sitäkään välttämättä). Tein tähän rinnalle myös kylmän salaatin, sillä viikolla ostettu salaatti veteli viimeisiä ja se piti syödä pois. Jääkaappiin jäi vain yksi munakoiso ylimääräisenä, mutta se on vielä ihan hyvässä kunnossa ja kelpaa ruoanlaittoon hyvän matkaa ensi viikkoa.

Lämmin salaatti
  • punasipulia
  • valkosipulia
  • chiliä
  • inkivääriä
  • broccolinia (tai parsaa/parsakaalia/kukkakaalia)
  • retiisejä
  • pari palaa tummaa siemenleipää kuutioina (tai mustaa leipää)
  • oliiviöljyä
  • riisiviinietikkaa
  • sormisuolaa
  • hunajaa
Pilko kasvikset suupaloiksi. Paista kasviksia ja leipää kovalla lämmöllä oliiviöljyssä välillä sekoittaen, kunnes broccolini alkaa pehmentyä. Mausta lopuksi tilkalla viinietikkaa, suolalla ja hunajalla.

Kylmä salaatti
  • salaattia
  • kirsikkatomaatteja
  • kurkkukuutioita
  • mustia kalamataoliiveja
  • fetaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • basilikaa
Sekoita kaikki aineet keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti