sunnuntai 25. elokuuta 2019

Kaalipiiras


Joskus ihmisen on vaan pakko saada kaalia. Ja joskus on tyhjennettävä pakastinta. Ja joskus nämä kaksi asiaa yhdistyvät. Käytin tähän pakasteen perukoilla olleen vierasvaran eli lehtitaikinalevyn. Tein piiraan jauhelihasta, mutta yhtä hyvin olisin voinut tehdä sen tummasta soijarouheestakin.
  •  2 rkl sesamöljyä 
  •  1 suippokaali suikaleina
  •  1 iso sipuli silppuna
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  pala inkivääriä silppuna
  •  chiliä silppuna
  •  1 tl fenkolinsiemeniä
  •  1 tl kuminaa
  •  ripaus mustapippuria
  •  1 dl osterikastiketta
  •  loraus soijakastiketta
  •  (suolaa)
  •  400 g paistettua naudan paistijauhelihaa tai 2 dl tummaa soijarouhetta turvotettuna pakkauksen ohjeen mukaan
  •  pkt fetaa murusina
  •  iso lehtitaikinalevy, kauli leivinpaperin kokoiseksi
  •  1 muna voiteluun
Paista kaalia, sipulia, valkosipulia, inkivääriä, chiliä, fenkolia ja kuminaa öljyssä kannen alla välillä sekoitellen, kunnes kaali pehmenee ja saa aavistuksen verran väriä. Lisää muut aineet ja levitä taikinalevyn keskelle. Taita levyn reunat keskelle ja painele avoimet päädyt ja keskiosa haarukalla yhteen. Pistele haarukalla reikiä ja voitele munalla. Paista 200 asteessa n. 30 min tai kunnes piiras on kauniin väristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti