torstai 15. elokuuta 2019

Kaksi päivää suurkaupungissa


Loviisa on normaalisti mukava suomalainen pikkukaupunki. Ensi viikolla saamme kuitenkin maistaa kahden päivän ajan suurkaupungin vilskettä, kun kaikkien perinnerakentajien ja vanhoja taloja rakastavien ykköstapahtuma Loviisan wanhat talot avaa ovensa 24-25.8.

Me olemme mieheni kanssa käyneet tapahtumassa ihan alusta asti, vuodesta 2005. On ollut hauska seurata pitkään mukana olleiden talojen kehittymistä tai pysymistä ennallaan. Yksillä remontti sujuu rivakasti, toiset tekevät kuten mekin, pala kerrallaan ja hitaasti harkiten. Ja aina mukaan tulee myös uusia kohteita. Tällä kertaa mukana on 39 kohdetta.

Jos haluat välttää pahimmat ruuhkat, kannattaa tulla sunnuntaina. Lauantaina on yleensä aina enemmän vilskettä, mutta kyllä silloinkin sekaan mahtuu.

Tapahtumaranneke maksaa 18 euroa aikuisilta, alle 12-v lapset veloituksetta. Muista varata käteistä mukaan, lipunmyyntipisteet hyväksyvät pääasiassa vain käteistä ja tietysti käteistä tarvitset myös maksaessasi pihakirppisten huippulöytöjäsi. Loviisassa on toki pankkiautomaatteja, mutta jonot ovat tapahtumapäivinä pitkiä ja joskus automaateista ovat jopa loppuneet rahat.

Tapahtuman aikana järjestettävät pihakirppikset, Loviisan torin wanhan tavaran torimyyjät ja Loviisa Gymnasiumissa järjestettävät keräily- ja antiikkimessut ovat meille vintagehulluille ehkä tapahtuman parasta antia. Mitä et wanhojen talojen aikana Loviisasta löydä, sitä et tarvitse!

Lisätietoja tapahtumasta löytyy LWT:n kotisivuilta, link.

LWT:n kotisivuilta löytyy myös linkki ilmaiseen tapahtumalehteen, jossa on esitelty kaikki tapahtuman talot, link. Lehden kuvat on ottanut loistava loviisalainen valokuvaaja Maria Kalmi, link

Lämpimästi tervetuloa kotikaupunkiini Loviisaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti