perjantai 16. elokuuta 2019

Kylmäsavulohi-homejuustolasagne


Käytin tähän lasagneen lehtikaalia, josta oli poistettu lehtiruodit ja sitten pakastettu. Jos sinua ei häiritse lehtikaalin sitkeä koostumus, voit käyttää lehtikaalin tuoreena. Jos kaupasta ei löydy lehtikaalia, tai sinua ei muuten huvita käyttää sitä, voit vaihtaa tilalle tuoreen pinaatin tai pakastepinaatin.

  •  1 sipuli silppuna
  •  1 valkosipulinkynsi silppuna
  •  1 rkl öljyä
  •  2 rkl jauhoja
  •  prk kuohukermaa
  •  4 dl rasvatonta maitoa
  •  150 g sinihomejuustoa
  •  pussi pakastettua lehtikaalia, puristele jäisinä silpuksi, kun ovat vielä pakastepussissa
  •  muskottia, mustapippuria ja soijakastiketta (varovasti soijakastikkeen kanssa, lohi ja juusto ovat suolaisia)
  •  150 g kylmäsavulohta silppuna
  •  kourallinen cheddarraastetta
  •  täysjyvälasagnelevyjä (esikypsensin n. 1,5 min kiehuvassa vedessä)
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää jauhot, kerma ja maito ja keitä sekoitellen, kunnes suurustuu. Lisää homejuusto ja lehtikaali ja keitä sekoitellen, kunnes juusto sulaa. Lisää savulohi ja mausteet. Kokoa lasagne: pohjalle kastiketta, päälle lasagnelevyjä, toista, kunnes viimeisenä on päällä kerros kastiketta (koita poimia sattumat eli lohi ja isommat sipulipalat) alempiin kerroksiin. Ripota päälle juustoraaste ja paista 200 asteessa 30 min tai kunnes juusto on kauniin väristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti