perjantai 13. syyskuuta 2019

Lohicurry


Viime aikoina, flunssan aikana ja sen jälkeen, on kalan syönti jäänyt vähän vähäisemmälle. Nyt on taas palattu normirutiineihin, eli kalaa syödään vähintään kaksi kertaa viikossa. Tänään lohi sujahti curryyn. Lohen tilalle voisi laittaa myös katkarapuja/papuja tai kypsennettyä kanaakin.
  •  2 rkl kookosöljyä
  •  2 sipulia silppuna
  •  2 solovalkosipulia silppuna
  •  chiliä silppuna
  •  galangajuurta tai inkivääriä silppuna
  •  tuoretta kurkumaa silppuna
  •  4 kuivattua limen lehteä
  •  1 tl sinapinsiemeniä
  •  1 rkl curryjauhetta
  •  1 prk tomaattipyreetä
  • 1 prk kookosmaitoa
  •  kukkakaali kukintoina
  •  muutama peruna kuutioina
  • suolaa 
  • vettä
  •  pala lohta, poista nahka ja kuutioi
  •  tarjoiluun tuoretta korianteria ja kevyesti murskattuja suolapähkinöitä
Paista sipulia, valkosipulia, chiliä, galangaa, kurkumaa, limenlehtiä ja sinapinsieminä öljyssä n. 15 min, kunnes alkavat pehmetä. Lisää tomaattipyree ja paista vielä hetki. Lisää curry, kookosmaito ja kookosmaitopurkillinen vettä ja keitä 20 min välillä sekoitellen. Soseuta. Kiehauta ja lisää suola, kukkakaali ja perunat ja keitä 15 min tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Huom! lisää vettä, jos kasvikset eivät peity liemeen. Lisää lohi ja keitä, kunnes lohi on kypsää eli muuttuu vaaleanpunaiseksi. Lisää korianteri ja pähkinät ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti