sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Paistettua kanaa ja leipää, pikkelöityä kaalia, kurkkurelishiä


Tämän ruoan voi myös tehdä hampurilaisena eli paistetun leivän tilalle vaihtaa lämmin hampurilaissämpylä ja laittaa kanat, kaalit ja kurkkumajoneesi leivän sisälle. Minä päädyin tähän ratkaisuun, sillä meillä jäi eilisestä puolikas vaalea leipä (söimme eilen toissapäiväisen keiton jämiä leivän kera..paistoin sipulia, chiliä ja herkkusieniä, lisäsin kermaa ja kiehautin ja sitten lisäsin keiton loput ja annoin lämmetä).
  •  400 g kananfilepihvejä, leikkele suupaloiksi (tai jos teet hampurilaisina, anna olla kokonaisia)
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  4 cm pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  •  1 tl savupaprikajauhetta
  •  1 rkl hunajaa
  •  1 rkl srirachaa
  •  3 rkl sinappia, esim. Turun sinappi..jos käytät Dijon sinappia, 3 tl riittää
Sekoita ja anna maustua vähintään pari tuntia tai jopa yön yli. 
  •  1 dl balsamicovalkoviinietikkaa
  •  3 rkl hunajaa
  •  1 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
  •  1 tl kurkumaa
  •  pala valkokaalia ohuina suikaleina
Sekoita ensin kastike ja lisää sitten sen verran kaalia, että kaikki kaalinpalat peittyvät kastikkeeseen. Anna maustua kylmässä muutama tunti.
  •  puolikas kurkku, kuori ja raasta tai pilko pieneksi
  •  ripaus suolaa
  •  3 rkl majoneesia
  •  1 limen mehu
Laita kurkku ja suola kulhoon 10 minuutiksi. Purista ylimääräinen vesi pois ja lisää sitten muut aineet ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.

Paistamiseen:
  •  sesamöljyä
  •  sipuli suikaleina
  •  chiliä suikaleina
  •  vaaleaa leipää kuutioina
Kuumenna öljy ja lisää kasvikset. Paista, kunnes alkavat vähän karamelisoitua. Lisää kana ja paista kypsäksi ja vähän väriä. Lisää leivät ja paista, kunnes nekin saavat vähän väriä ja lämpenevät, Tarjoa kaalin ja kurkun kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti