torstai 12. syyskuuta 2019

Siiderissä haudutettu kaali-makkarapaistos


Eilen syötiin loput munakoisomuhennoksesta nachoksina. Eli pohjalle nachoja, päälle munakoisomuhennosta, mustia oliiveja, valmista Indian salsaa (savuchilisalsa) ja juustoraastetta ja 250 asteiseen uuniin hetkeksi.

Tämän päivän ohjeeseen bongasin inspiraation Glorian ruoka ja viinilehdestä. Tässä omassa versiossani on alkuperäisestä ohjeesta poiketen mm. chiliä (totta kai!), valkosipulia ja perunaa ja lihaliemikuution tilalla mausteita, enemmän kaalia jne.
  •  nippu punasipulia suikaleina
  •  solovalkosipuli silppuna
  •  chiliä silppuna
  •  pari vihreää omenaa kuorittuna ja suikaloituna
  •  1/2 punakaali suikaleina
  •  2 tl rosmariinia
  •  rkl limemehua
  •  rkl currya
  •  1/2 tl suolaa
  •  ripaus mustapippuria
  •  4 dl vettä
  •  2 rkl balsamico punaviinietikkaa
  •  1 pkt raakamakkaraa (currywursti)
  • 1 tlk kuivaa siideriä
  •  tarjoiluun kevytsmetanaa
  •  tarjoiluun keitettyjä uusia perunoita, paista voissa pannulla, mausta sormisuolalla
Sekoita kasvikset ja mausteet ja laita uunivuokaan. Lisää vesi, siideri ja balsamico Paista 30 min 200 asteessa. Leikkaa makkaroiden pintaan viillot ja paina makkarat puolivalmiiden kasvisten päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min. Tarjoa ranskankerman ja paistettujen perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti