tiistai 10. syyskuuta 2019

Munakoisotortillat


Tortillat kaikissa muodoissaan kuuluvat meillä vakiokalustoon. Tällä kertaa tein tortillat vaihteeksi munakoisotäytteellä. Munakoisoista tulee tällä ohjeella suoperpehmeitä.
  •  2 munakoisoa, pistele ympäriinsä haarukalla
  •  2 rkl oliiviöljyä
  •  1 laakerinlehti
  •  1 tl kuminansiemeniä
  •  1 sipuli silppuna
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  chiliä silppuna
  •  punainen paprika kuutioina
  •  1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja (käytin keltaisia, mutta punaiset käyvät tietysti yhtä hyvin)
  • 1/2 tl timjamia
  •  2 rkl balsamico punaviinietikkaa
  •  1 prk mustia papuja liemineen
  •  tortilloja lämmitettynä
  •  kevytsmetanaa tai ranskankermaa
  •  salaattia
  •  fetaa murennettuna
Paista munakoisoja 250 asteessa välillä käännellen (40-50 min), kunnes pinta mustuu ja munakoisot ovat pehmeitä. Anna jäähtyä. Puolita ja kaavi sisus pois, ei haittaa, jos mukaan tulee vähän kuorta.

Kuumenna öljy pannussa. Lisää laakerinlehti ja kumina ja anna paistua vähän aikaa. Lisää sipuli, chili, valkosipuli ja paprika ja paista välillä sekoitellen, kunnes pehmenevät. Lisää tomaatit ja timjami ja anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Lisää munakoisot, pavut ja viinietikka ja jatka keittämistä 15-20 min. 

Tarjoa kastike tortillojen, salaatinlehtien, smetanan ja fetan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti