maanantai 9. syyskuuta 2019

Tom yam lohi


En hirveästi käytä maustetahnoja tai valmiita maustesekoituksia, mutta poikkeus vahvistaa säännön itämaisten kastikkeiden osalta. Käytän usein osterikastiketta, thai tahnoja, srirachaa, soijakastiketta ja joskus hoisinia ja muita vastaavia. Tällä kertaa käytössä on thaimaalainen Tom Yam.

  •  pala lohta, poista nahka ja leikkaa paloiksi
  •  suolaa, pippuria
  • 2 rkl sesamöljyä 
  • 1 sipuli silppuna
  •  chiliä silppuna
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  pala inkivääriä tai galangajuurta silppuna
  •  pala kurkumaa silppuna
  •  2 porkkanaa suikaleina
  •  1 paprika suikaleina
  •  1 prk kookosmaitoa
  •  2 rkl Tom Yam tahnaa
  •  2 rkl maapähkinävoita
  •  2 rkl limemehua
  •  1/2 tuore kurkku kuorittuna ja suikaloituna
  •  250 g cantaloupemelonia paloina
  •  prk basilikaa revittynä
Paista sipulia, valkosipulia, chiliä, inkivääriä, kurkumaa, paprikaa ja porkkanaa kovalla lämmöllä öljyssä, kunnes alkavat saamaan aavistuksen verran väriä. Lisää kurkut ja meloni ja paista vielä viitisen minuuttia. Lisää kookosmaito, Tom Yam, maapähkinävoi ja limemehu ja keitä sekoitellen samalla kuin paistat lohen tilkassa öljyä. Suolaa ja pippuroi lohi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa hyvän leivän tai riisin kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti