sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Paahdettua kukkakaalia, tomaatti-papukastiketta ja sahramiriisiä


Tänään syödään kasvisruokaa. Rakastan isoja valkoisia papuja, mutta niitä ei jostain syystä tullut vähään aikaan syötyä. Yleensä käytän näitä kreikkalaiseen tapaan tomaattiöljyyn säilöttyjä Palirria säilykkeitä, mutta jos et löydä niitä, valuta purkki voipapuja ja tee muuten ohjeen mukaan.
  •  1 kukkakaali kukintoina
  •  50 g voita
  •  sormisuolaa
  •  2 rkl korppujauhoja
  •  1 pieni fenkoli silppuna
  •  2 porkkanaa silppuna
  •  sipuli silppuna
  •  solovalkosipuli silppuna
  •  chili silppuna
  •  2 rkl oliiviöljyä
  •  prk tomaattimurskaa
  •  tomaattimurskapurkillinen vettä 
  • 1 laakerinlehti
  • 1 kanelitanko
  •  1/2 tl suolaa
  •  1/2 dl kuivaa sherryä tai valkoviiniä
  •  prk isoja valkoisia papuja tomaattiöljyssä
  •  2 tl hunajaa
  •  1 ps sahramia
  •  kahvikupillinen jasminriisiä
  •  suolaa riisin maustamiseen
Kuullota fenkoli, porkkana, sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää tomaatti, vesi, laakerinlehti, kanelitanko, suola ja cherry ja anna kiehua miedolla lämmöllä 30 min. Lisää pavut ja keitä vielä 10 min. Poista kanelitanko ja laakerinlehti ja mausta hunajalla.

Esikypsennä kukkakaali melkein kypsäksi mikrossa (tai keitä). Laita uunivuokaan, ripota päälle korppujauhot ja siivuta voi pinnalle. Paista 200 asteessa 15 min.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää keitinveteen sahrami.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti