tiistai 15. lokakuuta 2019

Hapanimelä curry

Kaivoin taas esiin Jamie Oliverin VEG -kirjan ja valitsin sieltä muokattavaksi hapanimelän curryn. Alkuperäisessä ohjeessa on pak choita, jota en muistanut ostaa, joten jätin pois. Jamien versio oli myös vähän proteiiniköyhä, joten lisäsin ruokaan purkillisen valkoisia papuja. Muutenkin ohjetta on vähän muunneltu. Tällaisena syötiin meillä ja hyvää oli!

Ohjeessa tuntuu ehkä olevan paljon aineksia, mutta tämä on nopea tehdä, kun kaivat ensin kaikki ainekset esille ja pilkot kaikki kasvikset valmiiksi. Itse paistamiseen ei mene kovinkaan kauaa.
  •  1 prk tomaattipyreetä
  •  1 rkl maissijauhoja
  •  1 rkl valkoviinietikkaa
  •  1 rkl soijakastiketta
  •  1 prk persikoita
  •  2 rkl kookosöljyä 
  •  1 tl fenkolia
  •  1 kanelitanko
  •  1 tl jauhettua korianteria
  •  1/2 tl muskottia
  •  1 punasipuli suikaleina
  •  1 porkkana suikaleina
  •  pala inkivääriä silppuna
  •  solovalkosipuli silppuna
  •  punainen paprika suikaleina
  •  1/2 prk vihreitä herneitä valutettuna
  •  prk isoja valkoisia papuja valutettuna (tai tomaattiöljyssä öljyineen)
  •  chiliä silppuna
  •  keitettyjä nuudeleita
  •  rkl sesamöljyä
  •  2 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
Sekoita tomaatti, maissijauho, viinietikka, soijakastike ja persikoiden liemi keskenään. Kuumenna kookosöljy wokissa ja lisää mausteet. Paista pari minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää sipuli, porkkana, inkivääri ja valkosipuli ja paista, kunnes saavat vähän väriä (n. 5 min). Lisää kastike ja paista hetki. Lisää persikat, herneet, paprikat ja pavut ja paista vielä hetki.

Kuumenna toisessa pannussa sesamöljy. Lisää sesaminsiemenet ja paista hetki. Lisää nuudelit ja paista niitäkin hetki.

Sekoita kaikki aineet keskenään (chili lisätään tuoreena valmiiseen ruokaan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti