keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Lohta ja kaalia


Tätä tein tänään, jotta sain käytettyä jääkaapissa olevan valkokaalin lopun pois. Tilalla voit käyttää myös punakaalia.
  •  400 g lohta, poista nahka ja paloittele suupaloiksi
  •  1 rkl chilikastiketta
  •  1 rkl valkoviinietikkaa
  •  1 rkl soijakastiketta
  •  2 tl hunajaa
Sekoita ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi (tai yön yli) maustumaan.
  •  1 porkkana suikaleina
  •  1 bataatti suikaleina
  •  1/4 valkokaali suikaleina
  •  1 sipuli suikaleina
  •  pala inkivääriä silppuna
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  1 tl sesaminsiemeniä
  •  1 tl sinapinsiemeniä
  •  2 rkl sesamöljyä
  •  parsakaali kukintoina, kypsennettynä
  •  5 kuivattua pehmeää taatelia silppuna
  •  5 aurinkokuivattua tomaattia silppuna
  •  2 rkl maapähkinävoita
  •  tuoretta korianteria silppuna
  •  punaista chiliä silppuna
Kuumenna sesamöljy wokissa. Lisää siemenet ja paista minuutti. Lisää porkkana, bataatti, valkokaali, sipuli, inkivääri ja valkosipuli ja paista välillä sekoitellen täydellä teholla, kunnes saavat vähän väriä. Lisää parsakaali kypsennyksen loppuvaiheessa. Lisää muut aineet paitsi korianteri ja chili, myös lohi marinaideineen ja paista, kunnes lohi on kypsää. Mausta lopuksi korianterilla ja chilillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti