keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Kaapintyhjennystonnikalatortillat


Tortillat (ja lasagne) ovat siitä hyvä ruokalaji, että niihin saa helposti upotettua kaikki vanhaksi menossa olevat säilykkeet ja vihannekset. Siivosin eilen säilykepurkkilaatikkoa ja sieltä löytyi muutama purkki, jotka ovat menossa vanhaksi tämän vuoden marras- joulukuussa. Niinpä tortilloihin päätyivät chipotle chilit, tonnikala ja mustat pavut. Muutkin aineet tässä reseptissä löytyivät kaapin kätköistä, eli kaupassa ei tarvinnut tänään käydä. Eikä tarvitse huomennakaan, tästä riittää kahdelle enemmän kuin hyvin kahdeksi päiväksi. Jos sinulla ei ole chipotleja, paista kasvisten kanssa tuoreita chilejä tai laita valmiiseen seokseen säilöttyjä jalapenoja. Pääasia, että laitat jotain chiliä, ilman chiliä ei ole tortilloja! Ilman sipulia, valkosipulia ja paprikoitakaan et tietenkään tule toimeen, eli niitä on ehdottomasti myös oltava. Mietin hetken, että laittaisin myös parsakaalia, mutta jätin sen sitten kuitenkin pois, koska tästä tulee täytettä muutenkin tarpeeksi.
  •  1 rkl öljyä
  •  1 tl kuminaa
  •  iso sipuli suikaleina
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  2 punaista paprikaa suikaleina
  •  prk refried beanseja (voit jättää pois)
  •  prk tonnikalaa valutettuna (voit laittaa myös kanaa/jauhelihaa tai jättää kokonaan pois, koska tässä ruoassa on kyllä proteiineja ilmankin, kun on kahdenlaisia papuja ja juustoa)
  •  prk mustia papuja valutettuna
  •  prk chipotle chilejä
  •  1 tl jauhettua korianteria
  •  muutama hoja santan kuivattu lehti murskattuna (voit jättää pois, ostin näitä puoli vuotta sitten Helsingin meksikolaiskaupasta ja jäivät käyttämättä, löytyivät kaapinsiivouksen yhteydessä)
  •  pieni prk paseerattuja tomaatteja
  •  loraus hunajaa
  •  prk kevytsmetanaa (tai kermaa)
  •  kourallinen juustoraastetta (meillä gruyerea, koska sitä oli jääkaapissa, mutta mikä tahansa juusto käy, mitä voimakkaampaa, sitä parempaa)
  •  täysjyvätortilloja
Paista kuminaa, sipulia, valkosipulia ja paprikaa kovalla lämmöllä öljyssä, kunnes saavat vähän väriä. Miedonna lämpöä ja lisää refried beans, chilit, tonnikala ja mustat pavut. Sekoittele, kunnes lämpenevät. Mausta korianterilla ja hoja santalla. Lisää suolaa, jos haluat.

Täytä tortillat tonnikalaseoksella ja laita rullatut tortillat uunivuokaan paperin päälle. Kaada päälle paseeratut tomaatit ja pirskota päälle hunajaa.

Sekoita keskenään smetana ja juustoraaste (jos käytät kermaa, kuumenna kerma ja sekoita juustoa siihen, kunnes juusto sulaa) ja levitä tomaatin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti