maanantai 7. lokakuuta 2019

Paahdetut kukkakaalit ja kikherneet paistettujen nuudeleiden kera


Käytin tässä ruoassa kikhernenuudeleita, mutta esim tuoretagliatellet tai mitkä tahansa leveät nuudelit käyvät, keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan al dente ja tee sitten ruoka kuten tässä ohjeessa.
  •  iso kukkakaali kukintoina
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  n. 3 cm pala inkivääriä kuorittuna ja silppuna
  •  1 rkl chilikastiketta
  •  1 prk tomaattipyreetä
  •  1 rkl limemehua
  •  1 prk kikherneitä valutettuna
  •  1 rkl sesamöljyä
Kypsennä kukkakaali (mikrossa) ja sekoita kaikki aineet. Anna maustua muutama tunti, jäähtymisen jälkeen nosta jääkaappiin.

Kun valmistat ruoan, lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä kasvikset uunipellille ja ripota vähän sormisuolaa päälle ja paista n. 20 min.
  •  nuudeleita keitettynä
  •  1 rkl kookosöljyä
  •  pari punaista chiliä silppuna
  •  kanamuna
  •  silputtua korianteria
Kuumenna öljy wokissa täydellä teholla. Lisää chili ja paista minuutti. Lisää nuudelit ja paista pari minuuttia, lisää kananmuna ja jatka paistamista sekoitellen, kunnes kananmuna hyytyy ja ruoka alkaa vähän tarttua pannuun. Nosta liedeltä ja lisää korianteri.

Tarjoa nuudelit kukkakaaliseoksen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti