torstai 17. lokakuuta 2019

Kanaa ja kasviksia teriyakikastikkeessa


Taas kerran wokataan. Tällä kertaa lainasin thaimaalaisen teriyakikastikkeen Kotivinkkilehdestä. Vaihteeksi paistoin sen seuraksi kanaa, mutta yhtä hyvin olisi kelvannut lohi, tofu tai valkoiset pavutkin.
  •  400 g kanan filesuikaleita leikattuna saksilla suupaloiksi
  •  1 rkl valkoviinietikkaa
  •  1 rkl hunajaa
  •  1 rkl chilikastiketta
  •  1 rkl hunajaa
  •  1 rkl sesamöljyä
Sekoita ainekset ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli. Paista kana marinadeineen paistinpannulla kypsäksi ja kauniin väriseksi.
  •  1 sipuli suikaleina
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  pala inkivääriä silppuna
  •  chiliä silppuna
  •  1 punainen paprika suikaleina
  •  2 rkl kookosöljyä
  •  parsakaalia kukintoina, kypsennettynä
  •  2 dl kookosmaitoa
  •  1 dl teriyakikastiketta
  •  2,5 dl mangososetta
  •  keitettyä jasminriisiä
  •  tuoretta punaista chiliä silppuna
  •  tuoretta inkivääriä silppuna
Kuumenna kookosöljy wokissa. Paista täydellä teholla kasviksia, jotka mainittu ennen öljyä. Kun ne saavat vähän väriä, lisää parsa ja paista siihenkin vähän pintaa. Lisää kookosmaito, teriyaki ja mangosose ja kääntele lämpimäksi. Lisää paistettu kana kastikkeeseen. Ripota päälle chili ja inkiväärisilppu. Tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti