sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Munakoiso-salvialasagne


Eilen olimme ulkoruokinnassa eli nautimme naapurissa herkullista maa-artisokka-vuohenjuustopastaa. Tänään olemme omillamme. Ja syömme taas pastaa...Inspiraatio tähän reseptiin löytyi Jamie Oliverin uudesta VEG keittokirjasta. Jamie teki koko lasagnen yhdessä pannussa, minä tein omalla tavallani, koska en omista sellaista astiaa, joka toimisi sekä uunissa että hellalla.
  •  pari munakoisoa viipaleina
  •  sipuli lohkoina
  •  2 solovalkosipulia puolitettuina
  •  2 punaista chiliä, poista kannat
  •  kourallinen tuoretta salviaa
  •  2 rkl oliviiöljyä
  •  sormisuolaa
Sekoita aineet (paitsi suola) kulhossa ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Ripota päälle suola. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 min tai kunnes munakoisot ja sipulit ovat pehmeitä. Pilko chili ja valkosipuli ja lisää ne valmiiseen tomaattikastikkeeseen (katso alla).
  •  prk kirsikkatomaatteja (säilyke)
  •  1/2 prk vettä
  •  kanelitanko
  •  hunajaa, loraus balsamico viinietikkaa, mustapippuria, 1 rkl limemehua ja suolaa
Kiehauta kaneli, vesi ja tomaatit. Anna hautua miedolla lämmöllä 20 min. Mausta.
  •  3 lasagnelevyä, esikeitä kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä 2 min
  •  kourallinen parmesanraastetta
  •  kourallinen gruyereraastetta tai muuta vahvaa juustoa, kuten voimakasta cheddaria
  • 4 rkl mantelijauhoja
  • 1 rkl oliiviöljyä
Kokoa lasagne: laita pohjalle puolet tomaattikastikkeesta ja puolet paahdetuista kasviksista. Laita lasagnelevyt päälle. Lisää loppu tomaattikastike ja kasvikset ja ripota pinnalle keskenään sekoitetut juustoraasteet. Ripota vielä päälle mantelijauhot ja pirskota pinnalle vähän oliiviöljyä. Paista 200 asteessa 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti