torstai 17. lokakuuta 2019

Vintagetarinoita: Onnellisia sattumia




Meillä on salin lattiaremontti ollut meneillään tai ainakin suunnitteilla jo monta vuotta. Siitä johtuen tai sitä tekosyynä käyttäen, moni tavara on löytänyt sellaisen paikan, johon se ei ehkä olisi eksynyt, jos salisi olisi ollut täysin käytössä.

Vintagekeräilijä ostaa kirppikseltä tavaran aina, jos se sopii kokoelmaan. Sillä ei ole niin merkitystä, löytyykö sille heti kotoa paikkaa vai ei. Tiedäthän, kirpputoreilla ei voi käydä kuten marketeissa ja jäädä miettimään. Joku muu on ostanut tavaran, kun vihdoin teet ostopäätöksen tai myyjä on hakenut tavaransa pois. Niin tai näin, jos et heti osta kiinnostavaa esinettä, voi olla, että sitä ei koskaan enää osu kohdalle, ainakaan samalla hinnalla.

Keräämme alkoholimainoksilla varustettuja 50/60-luvun peltitarjottimia. Pikkuhiljaa kokoelmaan on hiipinyt myös muita tarjottimia, kaikki ovat kuitenkin samalta aikakaudelta ja suurin osa englantilaisia. Mitään sopivaa paikkaa niille ei nyt ole, "koska sali on remontissa". Suurin osa tarjottimista on säilössä ulkovarastossa, mutta aina silloin tällöin kirppiksillä sattuu eteen tarjotin, joka on ostettava ja näitä uusia hankintoja jaksan harvoin viedä ulkovarastoon.

Meillä on keittiössä roiskesuojina Ikean keittiölaatikostojen etulevyt. Ne ovat samaa sarjaa kuin keittömme kaapit. Etulevyt löytyivät aikanaan Ikean löytöpisteestä 1-2 e/kpl. Olen ollut niihin erittäin tyytyväinen, ne ovat juuri tarpeeksi korkeat suojatakseen seinässä olevaa tapettia roiskeilta ja ne tietysti sopivat erittäin hyvin kaapin oviin, jotka ovat samaa sarjaa. Mutta...valkoinen...tylsää, eikö?

Kävimme sitten taas kerran kirpputorilla ja eteen tuli tarjotin, jossa on poika huvipuiston karusellissa. Emmehän me tietenkään mitään lapsiaiheisia tarjottimia yleensä kerää, mutta poikkeus vahvistaa säännön. Poika hevosineen lähti kotiin. Kotona totesin, että sille ei "nyt juuri löydy paikkaa, koska salin lattia on remontissa". Jonnekin tarjotin piti työntää pois käsistä ja hetken mietittyäni kokeilin, mahtuisiko se keittiön hanan ja seinän väliin. Kyllä mahtui ja siihen se jäi. Onnellinen sattuma, että salin remontti on kesken, muuten olisin varmaan laittanut tarjottimen jonnekin muualle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti