maanantai 28. lokakuuta 2019

Kyssäkaalipaistos


Ostin taas kerran heräteostoksena kyssäkaalin. Kyssäkaaliruokia ei voi oikeastaan etukäteen suunnitella tekevänsä, koska kyssäkaalia ei aina ole kaupan hyllyllä. Siksi ostan, kun kyssäkaali sattuu eteen ja huhuilee kutsuvasti.

Tämän ruoan voi tehdä kasvisversiona, kun vaihdat jauhelihan tummaan soijarouheeseen. Turvota rouhe pussin ohjeen mukaan, muuten seuraat ohjetta ja lisäät rouheet valmiiseen tomaattikastikkeeseen.
  • 1 iso kyssäkaali tai pari pientä, kuori ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 prk kirsikkatomaatteja
  • 1 prk vettä
  • 1 prk tomaattipyreetä
  • 1 kanelitanko
  • 1 tl meiramia
  • suolaa, mustapippuria
  • 0,5 dl teryakikastiketta
  • 400 g naudan paistinjauhelihaa kypsennettynä
  • 1 prk Floran 4 % paksua "kermaa"
  • 1/2 prk levitettävää vuohenjuustoa (voit jättää poiskin, lisäsin tämän, koska roikkui jääkaapissa)
  • kourallinen juustoraastetta (meillä ritarin loput, mutta mikä vaan käy)
  • 3 rkl korppujauhoja + rkl oliiviöljyä
Esikypsennä kyssäkaalia muutama minuutti mikrossa (tai paista n. 15 min ohjetta kauemmin). Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää tomaatit, vesi ja kanelitanko ja keitä hiljalleen 20 min. Lisää kypsä jauheliha ja mausteet ja kiehauta. Poista kanelitanko. Sekoita keskenään kerma ja vuohenjuusto. Laita uunivuoan pohjalle vähän tomaattikastiketta, 1/3 kyssäkaaleista ja sitten vähän kermakastiketta ja 1/2 tomaattikastikkeesta.  Toista. Laita loput kyssäkaalit pinnalle ja pirskota juustoraaste päälle. Ripota vielä pinnalle korppujauhot ja pirskota öljy. Paista 200 asteessa n. 45 min tai kunnes kyssäkaalit ovat tikulla koettaessa kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti