keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Lohi-kurkkunuudelit


Lohinuudeleita voi tehdä tuhannella eri tavalla. Maku on aina vähän erilainen. Eli jos sinulta ei löydy kaikkia tässä olevia aineita, jätä ne pois. Hyvää tulee todennäköisesti kuitenkin. Olen jostain syystä tykästynyt valitsemaan nuudeleiksi tuorefettucineja paistettuna. Yhtä hyvin voisin käyttää täysjyvänuudeleita, mutta jostain syystä nytkään taas en.
  •  500 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  •  2 rkl soijakastiketta
  •  1 rkl hunajaa
  •  4 rkl valkoviinietikkaa
  •  2 tl tamarindtahnaa
  •  1 rkl chilitahnaa
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  •  1 sipuli suikaleina
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  chiliä silppuna
  •  2 kuorittua porkkanaa ohuina suikaleina
  •  1 punainen paprika suikaleina
  •  1 parsakaali pieninä paloina
  •  1 kurkku kuorittuna, poista keskustan siemenet ja kuutioi
  •  muutama limen lehti
  •  tl kuminaa
  •  2 mustaa kardemummaa
  •  2 rkl sesamöljyä
Paista kasviksia ja mausteita kuumassa sesamöljyssä täydellä teholla, kunnes ne vähän pehmenevät ja saavat väriä. Lisää lohi marinadeineen ja paista, kunnes lohi on kypsää.
  •  pkt fettucineja, keitä pakkauksen ohjeen mukaan
  •  rkl sesamöljyä
  •  2 munaa
  •  suolaa
  • tarjoiluun kourallinen kevyesti murskattuja maapähkinöitä, punaista tuoretta chiliä ja silputtua inkivääriä
Kuumenna sesamöljy, paista fettucineja täydellä teholla muutama minuutti. Lisää munat ja sekoittele, kunnes munat ovat hyytyneet. Mausta suolalla. Sekoita nuudelit ja lohiseos keskenään, ripota sekaan maapähkinät, chili ja inkivääri ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti