tiistai 22. lokakuuta 2019

Lohi-ruusukaalikreppikakku



80-luvulla oli muotia tehdä täytettyjä kreppejä. Koska olen ehkä maailman laiskin ihminen, olen nykyisin siirtynyt tekemään kreppikakkuja. Niitä on helpompi tehdä, kun ei tarvitse niin tarkkaan jakaa täytettä lättyjen päälle ja sitten vielä rullata jne. Voit tietysti tehdä tästä täytetyt lätytkin, jos sinulta ei löydy pyöreää uunivuokaa, joka on tämän ruoan tekemisessä ihan ehdoton tarvike.

Kreppiohjetta en tähän laittanut, jokainen kai osaa tehdä lättyjä? Jos et, niin netistä löytyy useita hyviä ohjeita. Kreppikakussa krepit saavat olla paksuhkoja, jotta ne erottuvat täytteen seasta. Tarvitset ruokaan 4-6 paistinpannun kokoista kreppiä.

Käytin tässä ruusukaalia, koska sitä sattui olemaan ostettuna (heräteostos Lidlistä muutaman päivän takaa). Yhtä hyvin voisi käyttää myös kypsennettyä parsakaalia. Pakastetun lehtikaalin voit korvata pinaatilla tai pakastamattomalla hienonnetulla lehtikaalilla. Itse en tykkää lehtikaalin koostumuksesta, jos sitä ei ensin ole pakastettu - pakastettuna lehtikaali pehmenee ja on helppo murskata pieneksi silpuksi.

  •  1 sipuli silppuna
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  1 chili silppuna
  •  2 rkl öljyä
  •  150 g kylmäsavulohta silppuna
  •  1 prk Flora kevyt ja paksu 4 % kermaa
  •  1 dl vettä
  •  pala hyvää sinihomejuustoa (meillä Gorg8nzola)
  •  pussi pakastettua lehtikaalia
  •  loraus osterikastiketta
  •  suolaa, muskottia ja mustapippuria
  •  400 g kypsennettyä ruusukaalia (poista kannat ja puolita)
  •  kourallinen hyvää juustoraastetta (meillä Manchegoa, mutta mikä vaan käy)
  •  paistettuja kreppejä
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää kylmäsavulohi ja paista, kunnes muuttuu vaaleanpunaiseksi. Lisää kerma, vesi ja homejuusto ja kiehauta. Anna hautua, kunnes juusto sulaa. Puristele lehtikaali hienoksi silpuksi avaamatta pakastepussia. Kaada silppu kastikkeen sekaan. Lisää ruusukaali ja mausteet. 

Laita uunivuoan pohjalle vähän kastiketta ja kreppi päälle. Jatka, kunnes kaikki kastike on käytetty. Ylimmäiseksi jää kreppi. Ripota viimeisen krepin päälle juustoraaste ja paista 200 asteessa puolisen tuntia tai kunnes juusto on sulanut.

Kreppikakku on hyvä vierasruoka, koska sen voi tehdä melkein valmiiksi vaikka edellisenä päivänä. Sitten, kun vieraat tulevat, laitat ruoan uuniin ja odottelette reilun puoli tuntia ja pääsette syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti