perjantai 25. lokakuuta 2019

Suppilovahveropasta


Tänä vuonna meillä ei ole hirveästi sienestetty. Ensi viikon pakkasuhka kuitenkin ajoi porsaat metsään ja käytiin hakemassa reilu litra suppilovahveroita, etteivät ne nyt kokonaan jää syömättä tältä vuodelta. Enää en viitsi kerätä suppiksia pakkaseen tai kuivattavaksi, riittää, kun niitä saa syödä kerran tai pari tuoreena sesongin aikana. Mutta tänään siis illemmalla syödään sienipastaa ja hyödynnetään samalla pakkasten alta kasvilavoissa vielä kasvavia yrttejä.
  •  reilu litra suppilovahveroita
  •  4 rkl oliiviöljyä
  •  kymmenkunta salvian lehteä
  •  1 sipuli silppuna
  •  2 solovalkosipulia silppuna
  •  1 rkl soijakastiketta
  •  muutama persiljanoksa
  •  dl parmesanraastetta
  •  suolaa ja pippuria
  •  keitettyä pastaa
Kuumenna öljy. Lisää salvianlehdet ja paista niitä muutama minuutti. Nosta lehdet sivuun. Kuullota öljyssä sipuli ja valkosipuli. Lisää sienet ja paista kovalla lämmöllä viitisen minuuttia. Mausta ja lisää n. dl pastan keitinvettä. Sekoita pasta, salviat ja kastike ja nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti