lauantai 12. lokakuuta 2019

Lohiperunacurry


Olen jo vuosia kirjannut muokkaukset (omiin) keittokirjoihini, jos olen tehnyt ruokaa ja muunnellut reseptiä. Olen myös kirjannut NAM tai OK tai jonkun muun kommentin siitä, oliko resepti hyvä. Näin ei tarvitse moneen kertaan testata samaa huonoa reseptiä ja toisaalta löytää helposti sellaiset, joita kannattaa tehdä uudestaan. Joskus käy kuten tänään. Lueskelin Jamie Oliverin VEG kirjaa ja ajattelin, että veggie pad thai resepti voisi olla kiva ateria. Mutta lopulta sitten käytin reseptiä lähinnä inspiraationa eli ainoa, mikä jäi jäljelle, oli osa mausteista, joilla marinoin tänään lohen. En tehnyt kirjan reseptiin mitään merkintöjä, koska en oikeastaan toteuttanut reseptiä lainkaan. Ehkä joskus vielä teen tuon pad thain edes suunnilleen ohjeen mukaan. Tai sitten en. Tänään kuitenkin syödään lohiperunacurrya, loistava ruoka sekin.

Lohen sijasta voit marinoida tofua tai kanaa.
  •  n. 400 g pala lohta, poista nahka ja pilko kuutioiksi
  •  3 tl tamarindtahnaa
  •  2 tl chilikastiketta
  •  1 tl hunajaa
  •  rkl soijakastiketta
  •  1 rkl limemehua
Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
  •  1 rkl sesamöljyä
  •  1 sipuli suikaleina
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  pala inkivääriä silppuna
  •  1 parsakaali kukintoina, kypsennettynä
  •  2 perunaa, kuorittuna, kuutioina ja kypsennettynä
  •  kourallinen suolapähkinöitä kevyesti murskattuna
  •  tuoretta korianterisilppua
  •  punaista chiliä silppuna
Kuumenna sesamöljy wokissa. Paista täydellä teholla sipulia, valkosipulia ja inkivääriä välillä sekoitellen, kunnes pehmenevät ja saavat vähän väriä. Lisää parsakaali ja peruna ja paista niihinkin vähän väriä. Lisää lohi marinadeineen ja paista, kunnes lohi on kypsää. Lisää muut aineet ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti