perjantai 11. lokakuuta 2019

Porkkanoita hot dogien tapaan


Saimme naapurilta porkkanoita noin viikko sitten. En ole vielä ehtinyt kaikkia käyttää, joten päätin nyt paistaa kaikista pienimmät ja sievimmät porkkanat uunissa "nakkeina". Käytin leipinä juustolla kuorrutettuja bageleita (Kotkan Galetten leipomia), koska niitä sattui olemaan pakastimessa. Tähän käy tietysti mikä tahansa sämpylä tai vaikkapa ne ihan oikeat hot dog leivät. Itse en niistä paljoa perusta, kun ovat niin kuin pullaa, mutta voihan niitä joskus toki syödä. Ohje on kahdelle.
  •  6 pientä porkkanaa kuorittuna ja kanta poistettuna
  •  2 rkl sesamöljyä
  •  1 rkl fenkolinsiemeniä
  •  punaista chiliä kanta poistettuna
  •  1 tl sormisuolaa
Sekoita porkkanat, öljy, fenkoli ja chili keskenään ja levitä uunivuokaan. Ripota päälle suola ja paista 225 asteessa n. 30 min tai kunnes porkkanat pehmenevät. Kääntele välillä.

Tarjoiluun
  •  2 bagelia halkaistuina
  •  majoneesia
  •  hapankaalia
  •  1 avocado
Laita porkkanat, avocado ja majoneesi bagelien väliin ja tarjoa chilin ja hapankaalin ja oluen kanssa. Se on nyt Octoberfest!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti