Tänään tein vähän työläämpää ruokaa, mutta ei tämä mikään vaikea ole kuitenkaan. Punajuuripihvit on mukailtu Glorian ruoka&viinilehden reseptistä.
- 2 esikeitettyä punajuurta raastettuna, purista ylimääräinen neste pois (sotkuista hommaa, käytä kertakäyttöhanskoja)
- 1,5 dl keitettyä, jäähdytettyä jasminriisiä
- 1 sipuli silppuna
- 1 solovalkosipulinkynsi silppuna
- 1 dl parmesanraastetta
- 1 tl suolaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1 muna
- 2 tl chilikastiketta tai pari tippaa tabascoa
- 1 rkl sesamöljyä voiteluun
Sekoita aineet ja anna turvota jääkaapissa n. tunti. Muotoile pihveiksi, voitele sesamöljyllä ja laita 200 asteiseen uuniin 20 min.
- herkkusieniä, rosmariinia ja öljyä, mausteeksi sormisuolaa
Paista herkkusienet kuumalla pannulla rosmariiniöljyssä, kunnes saavat vähän väriä. Mausta suolalla.
- 1 kg jauhoisia perunoita kuorittuna
- 1 solovalkosipuli silppuna
- ruukku ruohosipulia silppuna
- 1,5 dl kevytsmetanaa
- rkl voita
- rkl limemehua
- suolaa, mustapippuria
Keitä perunat ja valkosipuli suolalla maustetussa vedessä, kunnes peruna on kypsää. Lisää muut aineet ja soseuta.
- tarjoiluun balsamicolla maustettua villirucolaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti