tiistai 1. lokakuuta 2019

Punajuuripihvit ja smetanamuusi


Tänään tein vähän työläämpää ruokaa, mutta ei tämä mikään vaikea ole kuitenkaan. Punajuuripihvit on mukailtu Glorian ruoka&viinilehden reseptistä.
  •  2 esikeitettyä punajuurta raastettuna, purista ylimääräinen neste pois (sotkuista hommaa, käytä kertakäyttöhanskoja)
  •  1,5 dl keitettyä, jäähdytettyä jasminriisiä
  •  1 sipuli silppuna
  •  1 solovalkosipulinkynsi silppuna
  •  1 dl parmesanraastetta
  •  1 tl suolaa
  •  1 dl korppujauhoja
  •  1 muna
  •  2 tl chilikastiketta tai pari tippaa tabascoa
  •  1 rkl sesamöljyä voiteluun
Sekoita aineet ja anna turvota jääkaapissa n. tunti. Muotoile pihveiksi, voitele sesamöljyllä ja laita 200 asteiseen uuniin 20 min. 
  •  herkkusieniä, rosmariinia ja öljyä, mausteeksi sormisuolaa
Paista herkkusienet kuumalla pannulla rosmariiniöljyssä, kunnes saavat vähän väriä. Mausta suolalla.
  •  1 kg jauhoisia perunoita kuorittuna
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  ruukku ruohosipulia silppuna
  •  1,5 dl kevytsmetanaa
  •  rkl voita
  •  rkl limemehua
  •  suolaa, mustapippuria
Keitä perunat ja valkosipuli suolalla maustetussa vedessä, kunnes peruna on kypsää. Lisää muut aineet ja soseuta.
  •  tarjoiluun balsamicolla maustettua villirucolaa
Tarjoa pihvit ja muusi sienien ja villirucolan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti