Voit tämän lohen kanssa tietysti tarjota perunaa tai riisiäkin, meillä sattui olemaan yksi bataatti jääkaapin kasvislokerossa ja käytin sen pois.
- 500 g pala lohta, poista nahka ja paloittele suupaloiksi
- 1 tl suolaa
- 1 rkl hunajaa
- 3 rkl silputtua inkivääriä
- 1 chili silppuna
- 1 rkl viherpippuria kevyesti murskattuna
- sesamöljyä paistamiseen
Sekoita lohi ja mausteet ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa. Paista sesamöljyssä kypsäksi.
- 1/2 kurkku kuorittuna, puolita ja poista siemenet ja kuutioi
- ripaus suolaa
- 1,5 dl kevytsmetanaa tai turkkilaista jugurttia
- 1/2 dl majoneesia
- nippu tilliä silppuna
- 1 tl limemehua
Sekoita ainekset keskenään.
- 1 bataatti kuorittuna ja leikattuna "ranskalaisiksi"
- sesamöljyä
- sormisuolaa
Esikypsennä bataattia 5 min mikrossa. Pyöräytä palat öljyssä ja laita leivinpaperille. Ripota suola päälle ja paista 200 asteessa kypsiksi ja siten, että saavat vähän väriä.
Tarjoa lohi kurkkusalaatin ja bataatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti