keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Viherpippurilohi, kurkkusalaattia ja bataattiranskalaiset


Voit tämän lohen kanssa tietysti tarjota perunaa tai riisiäkin, meillä sattui olemaan yksi bataatti jääkaapin kasvislokerossa ja käytin sen pois.
  •  500 g pala lohta, poista nahka ja paloittele suupaloiksi
  •  1 tl suolaa
  •  1 rkl hunajaa
  •  3 rkl silputtua inkivääriä
  •  1 chili silppuna
  •  1 rkl viherpippuria kevyesti murskattuna
  •  sesamöljyä paistamiseen
Sekoita lohi ja mausteet ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa. Paista sesamöljyssä kypsäksi.
  •  1/2 kurkku kuorittuna, puolita ja poista siemenet ja kuutioi
  •  ripaus suolaa
  •  1,5 dl kevytsmetanaa tai turkkilaista jugurttia
  •  1/2 dl majoneesia
  •  nippu tilliä silppuna
  •  1 tl limemehua
Sekoita ainekset keskenään.
  •  1 bataatti kuorittuna ja leikattuna "ranskalaisiksi"
  •  sesamöljyä
  •  sormisuolaa
Esikypsennä bataattia 5 min mikrossa. Pyöräytä palat öljyssä ja laita leivinpaperille. Ripota suola päälle ja paista 200 asteessa kypsiksi ja siten, että saavat vähän väriä.

Tarjoa lohi kurkkusalaatin ja bataatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti