maanantai 18. marraskuuta 2019

Hunajanaurisrisotto


Tämän reseptin pääosassa on risotto, lisukkeiksi voit valita mitä vaan, esim. paistettua kalaa tai kanaa. Minä tarjosin risoton kanssa sesaminsiemenillä ja wasabilla maustettua paistettua lohta ja mikrossa kypsennettyä parsakaalia.
  •  450 g nauriita kuorittuna ja pieninä kuutioina
  •  2 rkl sesamöljyä
  •  1 rkl hunajaa
  •  sormisuolaa
Sekoita ja paista 200 asteessa uunipellillä 30 min tai kunnes nauriit ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
  •  1 iso sipuli silppuna
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  1 rkl voita
  •  1 rkl oliiviöljyä
  •  kahvikupillinen risottoriisiä
  •  dl kuivaa valkoviiniä (tai jos sinulla ei ole valkoviiniä, laita 1rkl balsamico valkoviinietikkaa, maku ei ole aivan sama, mutta antaa kuitenkin säväyksen ruokaan)
  •  kiehuvaa vettä
  •  50 g hyvää sinihomejuustoa
  •  kourallinen parmesanraastetta
  •  suolaa, mustapippuria
Kuullota sipuli ja valkosipuli voiöljyssä. Lisää riisi ja paista hetki sekoitellen. Lisää viini ja anna imeytyä riisiin. Lisää vettä vähitellen ja anna aina imeytyä, ennen kuin lisäät. Kun riisi on kypsää, lisää juustot ja nauriit ja mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti