lauantai 16. marraskuuta 2019

Kukkakaalia ja kotijuustoa intialaiseen tapaan


Eilen käytiin paikallisessa pubissa Degerissä syömässä Fish and chipsit hyvässä seurassa. Nyt ollaan taas kotiruokinnassa ja mitäpä sitä muuta syötäisiin, kuin herkullisia kasviksia.
  •  kukkakaali kukintoina, esikypsennä mikrossa muutama minuutti
  •  4 dl kiehuvaa vettä
  •  pussi sahramia
  •  1 rkl mangochutneyta
  •  1 limen mehu
  •  ripaus sormisuolaa
  •  ripaus mustapippuria
  •  60 g cashewpähkinöitä
  •  2 rkl ranskankermaa
  •  1 tl savupaprikajauhetta
  •  oliiviöljyä
  •  pkt kotijuustoa kuutioina
  •  2 rkl voita
  •  kanelitanko
  •  3 kardemummaa, avaa ja käytä vain siemenet
  • 3 limenlehteä
  •  2 solovalkosipulia silppuna
  •  1 sipuli suikaleina
  •  pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  •  2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
  •  punaista chiliä paloina
  •  tuoretta korianteria
  •  tarjoiluun meillä oliivi-tomaattifocacciaa, koska ostimme sitä eilen Food Marketista Helsingistä...riisi tai naan leipä käyvät myös.
Sekoita keskenään kiehuva vesi, cashewpähkinät, sahrami ja mangochutney ja jätä odottamaan. Sekoita keskenään ranskankerma, limemehu, paprika, suola, mustapippuri ja rkl öljyä. Sekoita kukkakaalit ranskankermakastikkeeseen. Paista 200 asteessa 20 min tai kunnes kukkakaalit ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Kuumenna voi ja rkl öljyä. Paista kanelia, kardemummaa, limenlehtiä ja valkosipulia matalalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää sipuli, inkivääri ja tomaatit ja hauduta 10 minuuttia välillä sekoitellen. 

Laita cashewseos tehosekottimeen ja jauha, kunnes kastike on tasaista. Lisää sipuliseokseen, kiehauta ja anna poreilla 5 min välillä sekoittaen. Lisää juusto ja kukkakaali ja kiehauta. Poista kanelitanko ja limenlehdet. Lisää korianteri ja chili. Tarjoa leivän tai riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti