sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Sloppy joet linsseistä


Sloppy joe on alun perin jauhelihakastikkeella täytetty hampurilainen. Eli pihvin tilalla on kastiketta ja siksi syöminen on vähän sotkuista (=sloppy). Tällä kertaa tein kastikkeen linsseistä. Toki voit käyttää myös (kana)jauhelihaa halutessasi, paista jauheliha kypsäksi ja lisää se valmiiseen kastikkeeseen ja hauduta vielä 5 min (huom! jätä vesi pois, jos käytät jauhelihaa). Käytin tässä valmista Indian salsa tomaattikastiketta, koska halusin kastikkeeseen savun makua. Voit korvata sen pienellä purkilla tomaattimurskaa ja purkilla tomaattipyrettä. Cole slawn tein tällä kertaa punakaalista, yhtä hyvää se on valkokaalistakin eli vaihda tämä(kin) niin halutessasi. Lisämuunteluna: voit käyttää valmiita linssejä (jätä tällöinkin vesi pois) tai vain yhden lajisia linssejä (punaisia tai belugoja).
  •  1 sipuli suikaleina
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  1 rkl oliiviöljyä
  •  5 suurta herkkusientä paloina
  •  chiliä silppuna
  •  1 prk Indian salsaa
  •  3 dl vettä
  •  1 dl belugalinssejä ja 1 dl punaisia linssejä
  •  2 rkl tamarind kastiketta
  •  suolaa ja mustapippuria
  •  5 dl kaalia ohuina viipaleina
  •  1 dl majoneesia
  •  1 rkl dijonsinappia
  •  1 rkl limemehua
  •  sämpylöitä
Sekoita kaali, majoneesi, dijon ja limemehu ja anna mehustua jääkaapissa sillä aikaa, kun teet kastikkeen.

Paista sipulia, valkosipulia, herkkusieniä ja chiliä öljyssä, kunnes saavat vähän väriä ja sipuli on pehmeää. Lisää salsa, tamarind ja vesi ja kiehauta. Lisää linssit ja keitä sekoitellen 25 min tai kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä, jotta ei paistu pohjaan, mutta jätä kastike mahdollisimman paksuksi, ettei se kokonaan valu sämpylöiden välistä pois. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna sämpylät ja laita väliin kastiketta ja coleslawia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti