sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Keitto paahdetusta kukkakaalista ja maapähkinävoista


Maapähkinävoi mainittu! Tällä saa meidän perheen innostumaan ruoasta jopa tavallista enemmän. Kukkakaalista taas saa enemmän makua, kun sen paahtaa uunissa. Jos et jaksa paahtaa, voit tietysti keittää kukkakaalin perunoiden kanssa, mutta lupaan, että maku on tylsempi.
  •  1 rkl sesamöljyä
  •  1 tl kuminaa
  •  1 kukkakaali kukintoina ja kukinnot leikattuna ohuiksi viipaleiksi
  •  sormisuolaa
Sekoita aineet, levitä uunipellille leivinpaperille ja paista 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä ja saaneet vähän väriä.
  •  1 rkl oliiviöljyä
  •  1 iso sipuli silppuna
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  chiliä silppuna
  •  inkivääriä silppuna
  •  muutama jauhoinen peruna kuorittuna ja kuutioina
  •  5 dl vettä
  •  1 prk vihreitä linssejä liemineen
  •  vajaa dl maapähkinävoita
  •  persiljasilppua
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri öljyssä. Lisää peruna ja paista hetki. Lisää vesi ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 min. Lisää linssit ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää maapähkinävoi ja kukkakaalit ja soseuta. Lisää persilja ja tarjoa hyvän leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti